velfjord.no

Sidene om Velfjord på Helgeland

Velfjord på Helgeland

Kommunikasjon - transport

Velfjord ligger sør i Nordland, på Norges geografiske midtlinje, bygdesenteret Hommelstø ligger ca. 33 km fra Brønnøysund. Se oversiktskart nede på siden.

Med fly til Brønnøysund eller Mosjøen

Flyruter

Ankommer du med fly er Brønnøysund Lufthavn nærmeste flyplass. Fra Brønnøysund til Hommelstø er det ca. 33 km. og fra Brønnøysund er det jevnlig bussavganger til Velfjord. Fra Mosjøen Lufthavn er det ca. 12 mil til bygdesenteret Hommelstø.

Med bil fra E6 eller kystriksveien

Biltransport

Kjører du E6 tar du av mellom Majavatn og Trofors, fra avkjørselen er det ca. 6,4 mil til Hommelstø. Mange velger denne veien for å unngå ferje. Kjører du kystriksveien tar du av til Velfjord ved Skillebotn Vegstasjon. Herfra er det ca. 2,6 mil til Hommelstø.

Med båt til Hommelstø

Båt

Hommelstø Båtforening driver småbåthavn og gjestebrygge i Hommelstø. Havnen er lun og stille nesten uansett vær. Her er det nybygd gjestebrygge, med tilgang på både strøm og vann. Like i nærheten finner du både butikk og bensinstasjon.

Kontaktperson:
Eivind Hansen - Tlf: 99760814

Med Hurtigruten til Brønnøysund

Hurtigruten

Hurtigruten - verdens vakreste sjøreise - ankommer Brønnøysund to ganger i døgnet: sørgående og nordgående. Hurtigruten legger til kai ved Schrøders Plass, hvor også bussholdeplassen ligger. Herfra er det ca. 33 km. til Hommelstø.

Med tog til Trofors eller Majavatn

Togruter

Trofors stasjon og Majavatn stasjon er de nærmeste togstasjonene og begge ligger ca. 8 mil fra Hommelstø. Fra Trofors er det bussforbindelse til Hommelstø.

(Foto: Rune Fossum)

Beliggenhet