30-års jubileum: Hommelstø 28.- 29. juli 2017

Om oss

Velfjordrevyen har eksistert siden 1987, og har helt siden starten samlet inn penger til lokale formål. I 1991 fikk Velfjord et nytt samfunnshus, mye takket være revyens innsats. Fortsatt samler vi inn penger til dette huset, nå til et sårt tiltrengt scenebygg. Endelig har vi klart å samle inn nok penger til råbygget, som alene koster 1 million. Forhåpentligvis starter byggingen allerede til våren.

Velfjordrevyen kan beskrives med 3 stikkort: Idealisme, samfunnsengasjement og hyggelig sosialt samvær. Ingen av revyens medlemmer får noen gang betalt for opptredener. Vi ønsker også å være mer enn en showrevy. Vi prøver å sette viktige samfunnsspørsmål på dagsorden. Vi ønsker å påvirke politikere, næringsliv og andre offentlige personer. Samtidig prøver vi å provosere og vekke debatt ved å ta tak i den gemene hops fordommer, lyster og laster. Vi prøver å unngå for mye underbuksehumor, bannskap og karikaturer av personer som ikke er i det offentlige søkelyset.

Det som holder revyen levende er likevel det sosiale samværet. Alt i alt er vi 30 medlemmer fra 18 - 60 år. Over 10 av medlemmene har vært med nesten fra begynnelsen. Revyen har satset mye på rekruttering og har derfor en lav gjennomsnittsalder. I tillegg har revyen en egen ungdomsrevy for barn og ungdom fra 12 - 18 år. Velfjordrevyen setter opp ny revy hver olsokhelg. I tillegg setter vi opp reprise i romjula med enkelte nye nummer.

Vi setter vår ære i å kun bruke egenproduserte nummer. Fra 1987 til i dag har vi skrevet 300 nummer selv. Mange av numrene skrives på dugnad, i skrivegrupper. Gjennom disse 15 årene har revyen hatt en voldsom utvikling, både kunstnerisk og teknisk. Vi har hatt uvurderlig hjelp fra profesjonelle instruktører. Fra 1990 - 1997 hadde vi Fritjof Nordnes som inspirator og instruktør. De 5 siste årene har vi hatt formidabel hjelp fra ekteparet Iren Reppen og Hallvard Holmen som nærmest har gjort velfjordinger av seg.

Velfjordrevyen elsker å være på festivaler, og har vært på nordnorsk og norsk revyfestival hvert år siden 1989. Revyen har hentet med seg diverse priser fra disse festivalene, men først og fremst har vi blitt godt kjent med andre revylag og fått inspirasjon til videre revyarbeid. Velfjordrevyen er flittig turnerende og reiser rundt både med fullt revylag og med "Velfjordrevyen Light" til mindre oppdrag. Vi kommer gjerne på besøk til deg. Likeledes ønsker vi alle revy- og teaterlag hjertelig velkommen til Velfjord - vårt vakre lille paradis lengst sør i Nordland.

Siri Nepås