Kalender

Webkamera

Søk

Utsiktspunkt mot Lomsdal - Visten Nasjonalpark

Artikler

Åpning av utsiktspunkt og tursti

Høytidelig åpning med alle ingredienser

Åpning av utsiktspunkt og tursti

Høytidelig åpning med alle ingredienser

Høytidelig åpning på Nevernes

Av Børge Rugås

Torsdag 16. juni var det felles åpning på Nevernes av både tursti og utsiktspunkt. Grunneier og driver av Nevernes Havn, Aage Oxholm, har stilt området til disposisjon og har fått satt opp flere skulpturer av dyr langs den 600 meter lange turstien. Turstien går ned til sjøen og til utsiktspunktet som Nasjonalparkstyret for Lomsdal-Visten har bygd.

Aage Oxholm er også parkeringsvakt
Aage Oxholm er også parkeringsvakt
Fanfare av Steffen Strøm, Audun Strøm og Bjørn Terje Schou
Fanfare

Åpningen ble høytidelig igangsatt med en fanfare fremført av Steffen Strøm, Audun Strøm og Bjørn Terje Schou. Deretter ønsket Aage Oxholm velkommen før det ble salutt med Nevernes Havns lille, men svært høylytte kanon. Kanonen er en ulv i fåreklær med overraskende mye bunntrøkk. De rutinerte holdt for ørene. De urutinerte hoppet der de sto.

Liten bråkmaker
Liten bråkmaker
Varaordfører Tore Tveråmo
Varaordfører Tore Tveråmo

Varaordfører Tore Tveråmo holdt tale på vegne av Brønnøy kommune, og delte ut ros til alle aktører. Han poengterte at Nevernes er den vakreste inngangen til Lomsdal-Visten Nasjonalpark. Og det kan han godt ha rett i. Det han fikk mindre rett i var «påstanden» om at bak en hver suksessfull mann, står en forbløffet kvinne.. der fikk han fort motbør av fru Oxholm som kunne informere om at det aldeles ikke var slik det foregikk.

Brønnøys representant i Nasjonalparkstyret, Siv Aglen, informerte om Nasjonalparken og Nasjonalparkstyrets arbeid før hun klippet snora og sendte følget av gårde på turstien ned til utsiktspunktet.

Representant for nasjonalparkstyret Siv Aglen klipper snora
Siv Aglen klipper snora
Følget drar videre
og følget drar ned til utsiktspunktet
Gaupa vokter inngangen til skogstien
Gaupa som vokter inngangen til skogstien

Gjennom godt voksen gran og furu bar det så ned til sjøen og utsiktspunktet, med benk og panoramavindu hvor man kan ligge og titte ut. (Kan godt fungere som overnatting en god sommerdag…) Mange gikk også helt ned til sjøkanten for å få tatt bilde av byggverket i sin beste positur.

Utsikt mot Lomsdal - Visten Nasjonalpark
Nede ved sjøen og over en liten bro
Utsiktspunkt (Foto: Nasjonalparkstyret)
Utsiktspunktet (Foto: Nasjonalparkstyret)

Tilbake ved geita ventet boblende drikke til alle.

Se også:

.

Del innlegg: