Turtips Nordland

Bjørufjellet

Fjelltur for hele familien nært Vik i Sømna

Bjørufjellet

Fjelltur for hele familien nært Vik i Sømna

topptur på Sømna

Av Børge Rugås

START: Bjøru ved Vik i Sømna
HØYDE: 307 moh
LENGDE: ca. 3 km totalt
TIDSBRUK: ca. 1-2 timer

Bjørufjellet er en lettgått og ganske kort topptur som passer for hele familien. Etter en småbratt stigning i første halvdel av turen kommer man inn i en tett plantefelt, mer som en «trollskog». Her er det mørkt og litt kjøligere- og ekstra spennende for barna som var med en av turene.

Etter skogspartiet blir det litt stigning igjen før landskapet flater ut noe og det begynner å bli utsikt. Herfra er det kort vei til varden på toppen. Her ser vi Ursfjorden, Berg med Trælneshatten bak, Vik, Kvaløy og Leka kan skimtes i det fjerne.

Startsted
På tur inn i plantefelt
Trollskog
På toppen
Ursfjorden
Bjørufjellet
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Adkomst

Fra Hommelstø er det ca. 5 mil å kjøre til startsted. Kjør i retning mot Brønnøysund til Skillevik (ca. 2,3 mil) Ved Skillevik ta til venstre og kjør til Vik. I Vik sentrum følger du skilting til Kjørsvik. Etter et kort stykke ta av til Bjøru. Kjør til du ser et Fjelltrimmen-skilt, her er det en liten parkeringsplass ved en gård. Stien starter bak gården.

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier