Børjefjellet, Seivikhatten og Less-Børjefjellet

Turtips Nordland

Børjefjellet

3 fjordfjell på samme tur

Velfjord: Uendelige turmuligheter

Børjefjellet

3 fjordfjell på samme tur
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tekst / foto: Børge Rugås

Tre topper ved Less-Børja

Til Børjefjellet via Seivikhatten og Less-Børjefjellet. Turen krever båtskyss og har ikke merket sti. Børjefjellet står ikke avmerket med navn på Norgeskart, men som 771.

START: Kvitneset
HØYDE: 275, 350, 771 moh
LENGDE: 12 km tur-retur
TIDSBRUK: Ca. 5 timer + båtskyss

Bilder fra turen

Start fra Kvitneset
Less-Børja
Elg som har kastet begge gevirene
Tungt skydekke og skodde
Ikke mye å se fra toppen
Skodda slipper taket
Ryggen vi tenkte å gå
Nede ved Kvitneset igjen
Kvitneset - venter på båtskyss
Start fra Kvitneset
Less-Børja
Elg som har kastet begge gevirene
Tungt skydekke og skodde
Ikke mye å se fra toppen
Skodda slipper taket
Ryggen vi tenkte å gå
Nede ved Kvitneset igjen
Kvitneset - venter på båtskyss
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Om turen

Vi fikk båtskyss fra Nevernes med Velfjord skogservice, som skulle inn til Less-Børja på et oppdrag. Da ble det å starte tidlig, og vi kunne ta oss god tid på turen siden vi skulle være med båten tilbake igjen etter endt arbeidsdag. Vi hoppet av ved gården i Kvitneset og startet opp mot første topp- Seivikhatten på 275 høydemeter. I den bratte lia nedenfor kunne vi høre duren av motorsagene som nå var i full gang. Videre bar det opp til Less-Børjefjellet (350 moh), der fant vi to gevirer som en elg hadde kastet av seg. De lå pent og pyntelig ved siden av hverandre.

Fortsette i Skodde og dårlig sikt?

Vi var i ukjent terreng og skulle opp til 771 moh. Det var et tungt og lavt skydekke denne dagen, og skodda kom veltende i bølger. Håpet var at det skulle letne etter hvert, men så langt var det ingenting som tydet på det. Vi vurderte flere ganger om det var forsvarlig å fortsette. Men det ble nå til det, og vi hadde noe trygghet i en gps -app som sporet hvor vi hadde gått slik at vi kunne følge samme rute tilbake. Men det var nok egentlig en dårlig avgjørelse, for det var til tider vanskelig å se terrenget rett foran oss. (Og det er vel akkurat pga. av slike avgjørelser at turgåere må reddes innimellom.)

Fra toppen burde det vært rimelig bra utsikt utover fjord og fjell i Velfjord, men denne dagen var det fint lite å se. Det ble også diskutert å fortsette til Monslihatten, men slo det fra oss. På tilbaketuren letnet skydekket og skodda betraktelig, så det hadde nok gått bra, men det får bli til en annen gang. Nede ved Kvitneset igjen ble det litt ventetid før båten kom. Her fikk vi besøk av en hest som var veldig selskapelig anlagt. Bra den ikke så oss på tur opp.

Adkomst

Båtskyss til Kvitneset.

© Kartverket || Norgeskart

Relaterte innlegg