Kalender

Webkamera

Søk

Artikler

Artikler

Den mystiske sekken

Ingen vet innholdet

Den mystiske sekken

Ingen vet innholdet

Denne sekken må aldri åpnes

Kilde: Fra fjord til fjell 2011

I Velfjord Bygdemuseums lokaler i Hommelstø henger det en mystisk skinnsekk. Sekken er av brunbarket reinskinn. Den er bundet fast på ei treramme, ei meis av tre og horn og er datert til ca. 1860. Hva som befinner seg i denne sekken er det ingen som vet.

Det vi vet er at den ble overlevert i 1949 av Einar Mathisen Nordfjellmark, med samme advarsel som han selv hadde fått da han fikk overlevert sekken, nemlig at denne sekken aldri måtte åpnes. «Dein så åpna sekken, dein ska det gå ille med».

Den mystiske sekken - Foto: Thomas Eliassen
Den mystiske sekken – Foto: Thomas Eliassen

De franske kronjuveler

Det har vært mange spekulasjoner om innholdet i sekken. Etter et innslag på TV ringte det en person oppe fra Troms. Han var helt oppskaket og ville at sekken måtte røntgenfotograferes. Han var helt sikker på at han hadde løsningen på mysteriet. Det måtte være de stjålne franske kronjuveler som forsvant på 1800-tallet en gang.

Overnaturlig sekk?

Mange har hørt om sekken og vil gjerne se den når de besøker museet. Noen skal på død og liv klipe i den, og noen vil også åpne den. Det er ikke sikkert at det er så lurt.. En gang var det en lærer som var på besøk med en skoleklasse. Han hadde kløpet litt i sekken for å kjenne hva som var inni. Da han kjørte hjem kjørte han av veien. Han kom da i tanker om at han hadde vært litt for langfingret med sekken.

Hva som befinner seg i sekken er fortsatt et mysterium..

Se også:
NRK – Mystisk gammel sekk på bygdemuseet i Velfjord

.

Del innlegg: