Kalender

Webkamera

Søk

Fjelltur i Velfjord, Brønnøy, Nordland

Turtips Nordland

Gåsheituva

Liten topp i familievennlig turområde

Gåsheituva

Liten topp i familievennlig turområde

Kort liten fjelltur

Av Børge Rugås

Gåsheituva, (eller Gåsheitinden som den også kalles) ligger ca. midt mellom Brønnøysund og Hommelstø, i søndre del av Nordland.

START: Parkeringsplass Gåsheia
HØYDE: 245 moh
LENGDE: ca. 1,2 km
TIDSBRUK: ca. 35-45 minutter rolig tempo
Video: utsikt fra Gåsheituva

Gåsheituva

Gåsheituva er en liten topp, men med god utsikt i alle retninger. Fra toppen ser man innover Velfjorden med Okfjorden som nærmeste sidefjord, og andre veien ut mot ferjeleiet på Horn og Vevelstad. På motsatt side ser vi rundturen med de andre toppene (Salbuhatten, Kjølsfjellet, Guromannen og Hjorteheia) og videre utover mot Brønnøysund og Torghatten.

Veien opp til toppen
Vintertur
Velfjorden og Okneset på andre sida
Utsikt fra toppen
Andalshatten (919 m) på andre siden
Utsikt mot Ramntinden
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Utfartsområde

Gåsheia er et godt kjent familievennlig utfartsområde, både sommer og vinter. Her kan man også gå rundturen med Salbuhatten, Kjølsfjellet, Guromannen og Hjorteheia, som ligger på motsatt side av veien. Alle toppene har merkede stier. Ved parkeringsplassen ligger idrettslagshytta hvor mange benytter anledningen til å sitte i solveggen før og etter tur.

Adkomst

Fra Hommelstø kjører du ca 2. mil langs FV76. Etter en lang rett strekning ved Salbuen stiger veien opp til Gåsheia. På høyre side er det en avkjørsel til skihytta og parkeringsplass, hvor løypene starter. Her er også en tavle med kart over området.

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier