Kalender

Webkamera

Søk

Kjerstivatnet

Turtips Nordland

Kjerstivatnet

Lettgått skogstur på Raudbergene

Kjerstivatnet

Lettgått skogstur på Raudbergene

Skogstur til Raudbergene

Av Børge Rugås

Kjerstivatnet er en liten innsjø som ligger i Raudbergene mellom Hommelstø og Nevernes. Det er en lett tur langs en fin skogsvei og sti. Skogsveien er ikke merket, men fra der man tar av fra skogsveien og over på sti er det merking.

START: Homla Forsamlingshus
HØYDE: ca. 80 moh
LENGDE: 3,4 km tur-retur
TIDSBRUK: Ca. 1 time
Start ved Homla forsamlingshus
Følg skogsvei
Bergvikvatnet - ta av til venstre her
Kjerstivatnet
Særegent landskap
Utsikt mot Andalshatten
Start ved Homla forsamlingshus
Følg skogsvei
Bergvikvatnet - ta av til venstre her
Kjerstivatnet
Særegent landskap
Utsikt mot Andalshatten
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Om turen

Fra Homla forsamlingshus går man etter en skogsvei ca. 1 km, helt til enden av Bergvikvatnet. Rett før det bærer ned mot sjøen og Bergvika, tar man av skogsveien og følger merket sti helt fram til Kjerstivatnet. (Stien kan være noe våt i perioder.) Det er ikke helt tydelig merket akkurat der man tar av, så kommer du ned til sjøen har du gått noen meter for langt.

Bergvika

Og hvis så skulle skje at du har du gått noen meter for langt, da har du kommet til Bergvika. Det er de som hevder at Bergvika er en av de fineste stedene i hele Velfjord, så hvorfor ikke bare gå noen meter for langt. Her har det tidligere vært bosetting og historien om han de kalte Pe-Trapp bør leses. Dette utnavnet fikk han pga. at den ene veggen i huset var selve bergveggen (bergtrappen). Historien om Pe-Trapp kan du lese om i Velfjord historielags årbok fra 1996.

Tilbake til turen

Videre langs stien blir landskapet ganske spesielt med de karakteristiske Raudbergene, og den meget sjeldne og sterkt truede olivinskogen. Kjerstivatnet ligger idyllisk plassert, og her henger det en postkasse med turbok, hvis man vil signere for turen.

Ved selve Kjerstivatnet er det ikke noe særlig utsikt videre ut i verden, men med en kort liten avstikker opp på nærmeste topp er det utsikt til Heggfjorden og videre utover Velfjorden. På andre siden ligger Hegge og Liåsen.

Kjerstivatnet

Kjerstivatnet skal visstnok ha fått navnet etter at ei Kjersti havnet i nød der. Hun skulle gå fra Nevernes til Opsjøen, men hadde gått seg bort og kommet til det som nå heter «Kjerstivatnet». Her spriker historiene litt. En versjonen er at hun satt her og ropte på hjelp, og at ropene ble hørt av folk på Holmen som kom henne til unnsetning. En annen versjon er at hun omkom og ble funnet her. (Hvis noen sitter med fasit, send gjerne en epost til boreg@velfjord.no)

Adkomst

Fra Hommelstø, kjør FV76 i retning E6. Etter et par kilometer ta av til venstre og mot Nevernes (skiltet). Et lite stykke etter Vassenget overnatting ta av hovedveien til venstre og ned til Homla forsamlingshus og parkeringsplass. Herfra går det skogsvei.

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier