Kalender

Webkamera

Søk

Krokstien og kirkestien i Hommelstø, Velfjord

Turtips Nordland

Krokstien turområde

Sentrumsnære turstier

Krokstien turområde

Sentrumsnære turstier

Krokstien turområde

Av Børge Rugås. (Dronebilde: Kjetil Groven)

I Hommelstø er det opparbeidet et turstiområde med flere forskjellige løyper, grillhytte, gapahuk og rasteplasser. Det er Hilstad IL som har vært pådriver, og ved hjelp av velvillige grunneiere og sponsorer har det blitt realisert det som nå kalles Krokstien turområde. Stiene går i historiske omgivelser, og en av stiene heter også Kirkestien, fordi det var her folk gikk til kirken i gamle dager. Turområdet ble offisielt åpnet 25. mai 2019.

Kirkestien

Sentrumsnære turstier

«Hovedinngangen» er i Hommelstø sentrum med informasjonstavle og oversiktskart over området. Rett ved ligger både gjestekai, bobilcamp, butikker, bensinstasjon og restaurant. Altså gode muligheter for å kombinere turen med f.eks. et middagsbesøk hos Persplassen, eller en softis hos Grill76. Hvis man heller vil spise medbrakt underveis er det både grillhytte, gapahuk og rasteplasser langs stiene til fri benyttelse for alle.

Hovedinngangen i Hommelstø sentrum
Hovedinngangen i Hommelstø sentrum

Elgstien (ca. 900 m)

Hvis man velger å gå Elgstien først, så starter/slutter den rett etter den buede broa. (Den er lett å overse, ta til venstre før den første motbakken.) Denne stien er den mest krevende, uten at den er vanskelig på noe vis. (Dette er stier som de aller fleste kan gå.) Elgstien svinger seg oppover gjennom skogen og kommer ned på Hamptjønnstien, og etter hvert til «krysset», der man kan velge alle ruter.

Velg sidevei eller fortsett rett frem til Kirkesti og gapahuk
«Krysset». Velg sidevei eller fortsett rett frem til Kirkesti og gapahuk
Gapahuken ved Krokvatnet
Gapahuken ved Krokvatnet

KIRKESTIEN og HAMPTJØNNSTIEN (begge ca. 700 m.)

Kirkestien og Hamptjønnstien er egentlig to parallelle stier, som ligger veldig nært hverandre. De går begge til Osen i Sørfjorden. Fra Osen er det også kort vei til Nøstvik kirke, som er Nord-Norges eldste trekirke, – en severdighet på turen.

Kirkestien og Hamptjønnstien møtes i Osen

BRENNAFLÅGSTIEN (ca. 400 m)

Brennaflågstien har en kort, men bratt stigning opp Brennaflåget til en benk på toppen. Her er det litt utsikt over Krokvatnet. Denne stien går så videre til en opparbeidet campingplass for bobiler og campingvogner ved Gimle / Hilstad stadion. Altså en fin alternativ vei til sentrum for overnattingsgjester ved arrangementer på Gimle, som f.eks. det populære Danseweekend. Brennaflågstien har også forbindelse med Krokvasstien.

På toppen av Brennaflågstien
På toppen av Brennaflågstien
Mot Gimle og Hilstad stadion
Mot Gimle og Hilstad stadion

KROKVASSTIEN (ca. 500 m)

For barnevogner og rullestoler
Krokvasstien er mer som en fin grusvei. I motsetning til de andre stiene i området passer denne fint for turer med barnevogn og rullestoler. Ca. midtveis ligger Grillhytta på en liten avstikker. Her er også en utedo. Stien går så videre opp en kneik og forbi kirkegården og ut på hovedveien. Ned til venstre på hovedveien, kommer du til sjøen i Osen og kan gå Kirkestien eller Hamptjønnstien tilbake.

Krokstien gjennom skogen med grillhytta
Krokstien gjennom skogen med grillhytta (Foto: Kjetil Groven)

For mer info og videoer over området se Hilstad IL – turstier

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier