Mosvasstinden - turer i Nordland

Turtips Nordland

Måsvasstinden

I grenseland mellom Brønnøy og Grane

Måsvasstinden

I grenseland mellom Brønnøy og Grane

En 1000-metring i grenseland til Grane

Av Børge Rugås

Med start fra Tosfjellet, som ligger på ca. 400 høydemeter, har vi fått mye gratis før selve vandringen starter, og terrenget er for det meste lettgått. I samme område ligger også Durmålstinden, så her kan man velge og vrake, eller ja takk begge deler. (Hvis begge toppene skal besøkes, kan det regnes en 6-7 timers tur i moderat tempo.)

START: Tosfjellet
HØYDE: 1033 moh

Bilder fra Måsvasstinden

Parkering på Tosfjellet
Steinhytta
Vi følger den gamle telegraflinja
Et fossefall på turen
Måsvasstinden
Måsvatnet og Durmålstinden
Måsvatnet og Durmålstinden bak
Opp en snøfonn
Fra toppen på Måsvasstinden
Parkering på Tosfjellet
Steinhytta
Vi følger den gamle telegraflinja
Et fossefall på turen
Måsvasstinden
Måsvatnet og Durmålstinden
Måsvatnet og Durmålstinden bak
Opp en snøfonn
Fra toppen på Måsvasstinden
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Om turen

Måsvasstinden (skrives også Mosvasstinden) med sine 1033 moh. er Brønnøys niende høyeste fjell. I skrivende stund har jeg vært her oppe to ganger, begge ganger i midten av juli. Begge gangene har det vært overraskende lite insekter, og såpass lite med snø at selv om vi valgte å krysse noen snøpartier var det fullt mulig å gå på barmark hele turen. (Men det er nok neppe noe fasit.)

Med unntak av den første biten fra parkeringsplassen har det vært tørt og fint. Knallblå himmel, grønt gress, vekslende berg og hvite snøpartier er en fantastisk ramme for turen. Vi har fulgt stien fra parkeringsplassen opp til steinhytta og deretter gått etter restene av den gamle telegrafen helt til vi nærmet oss Måsvatnet. Her kan man velge å gå til Durmålstinden også.

Fantastisk lettgått terreng (steingrunn) videre mot toppen. Fra toppen er det god utsikt videre i fjellheimen mot Grane, og tilbake den veien vi kom, mot Måsvatnet og Durmålstinden.

Adkomst Måsvasstinden

Fra Hommelstø kjør mot E6 forbi Tosbotn og gjennom Tosentunellen. Etter Tosentunellet er det et kanskje en1 km. til parkeringsplass på høyre side av veien. Herfra går det sti opp til Steinhytta.

© Kartverket || Norgeskart

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier