Kalender

Webkamera

Søk

OL på Sausvatn 2012

Artikler

Olympiske leker på Sausvatn 2012

OL for første gang i Velfjord - historisk hendelse

Olympiske leker på Sausvatn 2012

OL for første gang i Velfjord - historisk hendelse

OL på Sausvatn

Tekst / foto: Børge Rugås
Denne artikkelen publiseres her på nytt, siden den nå har historisk verdi.

18. august 2012 ble det for første gang arrangert OL i Velfjord, nærmere bestemt på stranda i Vassbotn, ved Sausvatnet. (Ikke ulikt et litt mindre arrangement i London omtrent på samme tid).

OL Sausvatn - arrangemetsområdet
Arrangemetsområdet

Åpningsseremoni

Denne dagen var værgudene i et mistenkelig godt humør, og solen skinte ned på det flaggdekorerte området. Åpningsseremonien besto av tenning av den olympiske grill, samt oppskytning av et restopplag med fyrverkeri fra nyttårsaften.

Det var ca. 40 personer tilstede med sportsutøvere, tilskuere og støtteapparat. Ved første øyekast var det litt uklart hvem som var hvem, men da konkurransene begynte steg atletene tydelig fram.. forsåvidt.

Den olympiske grill tennes
Den olympiske grill tennes
Høytidelig markering med restopplag av nyttårsraketter
Høytidelig markering med restopplag av nyttårsraketter

Olympiske rekorder

På programmet sto både kjente og litt mindre kjente olympiske øvelser som lengdehopp, presisjonskasting med vedkubber, kasserollekasting og tautrekking. Det startet ganske så jovialt og gemyttlig, men det gikk ikke lang tid før konkurranseinstinktene tok over, Glemt var kroniske lidelser, gamle skader og andre helseplager. (Enkelte ble nok kraftig påminnet dagen derpå) Kasserollene suste gjennom lufta og tautrekkerne tok spenntak som om de hadde tenkt seg ned gjennom jordskorpa. I pausene var det viktig å få i seg nok næringsrik kost fra den olympiske grillen.

Fin-fin teknikk i grenen Kasserollekasting
Fin-fin teknikk i grenen Kasserollekasting
Full innsats
Full innsats
Men ikke alle gav alt
Men ikke alle ga alt

Seiersseremoni

Etter at konkurransene var ferdig, med flere nye olympiske rekorder, ble det seremoni med medaljeoverrekkelse til det historiske vinnerlaget av de aller første olympiske leker på Sausvatn.

Vinnerlaget
Det historiske vinnerlaget

Vellykket arrangement

OL på Sausvatn 2012 var et vellykket arrangement, og kanskje spesielt for barna som storkoste seg på stranda med lek, bading og deltakelse i olympiske aktiviteter. Et flott initiativ på Sausvatn, og det trenger ikke gå fire år til neste gang.

.

Del innlegg: