Kalender

Webkamera

Søk

Ramntinden - turer i Nordland

Turtips Nordland

Ramntinden

Ramntinden nord og sør, to topper i samme område

Ramntinden

Ramntinden nord og sør, to topper i samme område

Ramtinden nord og sør

Av Børge Rugås

Ramntinden er et populært utfartssted og et lett tilgjengelig fjell nær Brønnøysund. Ramntinden nord og sør er to fjelltopper i samme område med ca. en kilometers avstand mellom toppene. De er også en del av Fjelltrimfjellene og er godt merket.

START: Eide ved Skillebotn
HØYDE: 321 (sør) og 315 (nord)
TIDSBRUK: ca. 1,5 timer

Se bilder fra turen

Ramntinden
Veivalg
Utsikt
Ramntinden sør
Utsikt
Ramntinden nord
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Om turen

Turen er forholdsvis lett å gå med mye steingrunn. Et par plasser er det litt bratt, og det henger også et tau på det bratteste partiet, men for de aller fleste vil dette være helt uproblematisk. Det er ikke et såkalt luftig parti. Allerede etter få høydemeter er det fin utsikt mot Andalshatten og ned mot Velfjorden. Et stykke videre kommer et «veikryss» hvor valget står mellom Ramntinden sør eller Ramntinden nord. Først eller sist, hipp som happ. Når man først har kommet opp er det lett gange mellom toppene.

Oppe i «marsjhøyde» er det utsikt til Brønnøysund, Torghatten, Vega og alle herligheter innover Velfjorden. Vi kan også se grotta med hulemalerier i fjellveggen ned mot Skåren.

Adkomst Ramntinden

Fra Hommelstø kjører du ca. 20 minutter etter FV 76 til Skillebotn, kjør så mot Brønnøysund. Etter ca. en kilometer, tar du av til Eide (skiltet). Deretter følger du grusvegen ca. halvannen kilometer til fjelltrimskilt og parkeringsplass.

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier