Ramntinden - turer i Nordland

Turtips Nordland

Ramntinden

Ramntinden nord og sør, to topper i samme område

Velfjord: Uendelige turmuligheter

Ramntinden

Ramntinden nord og sør, to topper i samme område
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tekst / foto: Børge Rugås

Ramtinden nord og sør

Ramntinden er et populært utfartssted og et lett tilgjengelig fjell nær Brønnøysund. Ramntinden nord og sør er to fjelltopper i samme område med ca. en kilometers avstand mellom toppene. De er også en del av Fjelltrimfjellene og er godt merket.

START: Eide ved Skillebotn
HØYDE: 321 (sør) og 315 (nord)
LENGDE: ?
TIDSBRUK: ca. 1,5 timer

Se bilder fra turen

Ramntinden
Veivalg
Utsikt
Ramntinden sør
Utsikt
Ramntinden nord
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Om turen

Turen er forholdsvis lett å gå med mye steingrunn. Et par plasser er det litt bratt, og det henger også et tau på det bratteste partiet, men for de aller fleste vil dette være helt uproblematisk. Det er ikke et såkalt luftig parti. Allerede etter få høydemeter er det fin utsikt mot Andalshatten og ned mot Velfjorden. Et stykke videre kommer et «veikryss» hvor valget står mellom Ramntinden sør eller Ramntinden nord. Først eller sist, hipp som happ. Når man først har kommet opp er det lett gange mellom toppene.

Oppe i «marsjhøyde» er det utsikt til Brønnøysund, Torghatten, Vega og alle herligheter innover Velfjorden. Vi kan også se grotta med hulemalerier i fjellveggen ned mot Skåren.

Adkomst Ramntinden

Fra Hommelstø kjører du ca. 20 minutter etter FV 76 til Skillebotn, kjør så mot Brønnøysund. Etter ca. en kilometer, tar du av til Eide (skiltet). Deretter følger du grusvegen ca. halvannen kilometer til fjelltrimskilt og parkeringsplass.

Relaterte innlegg