Rundtur på Nevernes

Turtips Nordland

Rundtur på Nevernes

Skogstur med utsiktspunkt og severdigheter

Rundtur på Nevernes

Skogstur med utsiktspunkt og severdigheter

Utsiktspunkt og kafferast

Fra parkeringsplassen ved Nævernes Gaard (Fjøsen) går «første etappe» til et utsiktspunkt ved sjøen som er satt opp av Nasjonalparkstyret for Lomsdal-Visten Nasjonalpark. (Les mer om det her. ) Ned hit er det ca. 500 meter, mens hele rundturen er ca. 2,3 km. De første par hundre meterne går etter en fin grusvei der det er satt opp diverse skulpturer og en rasteplass med benker og bord. Så blir det skogsti ned til sjøen og til utsiktspunktet. Her ser man utover Velfjorden og sidefjorden Storbørja, som er en av inngangene for turer i Nasjonalparken.

Gaupa vokter inngangen til skogstien
Gaupa ved inngangen til skogstien
Utsiktspunkt (Foto: Nasjonalparkstyret)
Utsiktspunkt (Foto: Nasjonalparkstyret)

Øverskalan kafferast

Rett ved utsiktspunktet starter andre etappe som er en ren skogstur på merket sti. Noe bløtt kan det være enkelte småpartier, men stort sett fint å gå. Etter å ha kommet over høyden et stykke, deler stien seg. Til venstre kan man gå til Opsjøen, som er en mye lengre tur, men denne rundturen tar av til høyre og da er det bare et kort stykke til «Øverskalan kafferast». Her er det en idyllisk sittegruppe med bålpanne og fin utsikt utover Nevernes og Velfjorden.

Øverskalan kafferast
Øverskalan kafferast

Fra Øverskalan fortsetter så stien videre ned til hovedveien og tilbake til parkeringsplassen. Parkeringsplassen ligger bare et par hundre meter fra kystkultursenteret Nevernes Havn, en annen severdighet å ta med på turen.

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier