Sørfjellet - turtips - lite fjell i Sømna

Turtips Nordland

Sørfjellet

Et lite fjell i Sømna, Nordland med merket sti

Sørfjellet

Et lite fjell i Sømna, Nordland med merket sti

Sørfjellet

Av Børge Rugås

START: Sør-Kvaløy i Sømna
HØYDE: 219 moh
TIDSBRUK: ca. 1 time

Sørfjellet på Kvaløy i Sømna er et lite lettgått fjell som også har vært med i Fjelltrimmen. Stien er godt merket og har ingen spesielt bratte, tunge eller krevende partier. Underlaget er for det meste lyng, litt myr og skogsbunn.

Fra toppen har man fin utsikt i alle retninger med Bindalsfjorden og Bindalen på den ene siden og Brønnøy med Torghatten på den andre siden, videre kan man skue utover mot Leka og Storhavet og tilbake mot Sømna.

Kvennvika
Utsikt
Skogsti
Fra toppen
Bindalsfjorden og Bindal med Heilhornet på andre sida
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Adkomst

Sørfjellet ligger på Kvaløy i Sømna kommune, så fra Hommelstø i Velfjord er det ca. 7 mil. Følg FV76 fra Hommelstø til Skillebotn. Der tar du til venstre og følger FV 17 til Vennesund. Rett før fergeleiet, tar du av til høyre mot Sør Kvaløy. Følg denne veien omtrent 1 km til et Fjelltrimskilt, ta til venstre og kjør et lite stykke til neste Fjelltrimskilt, her er en liten parkeringsplass.

© Kartverket || Norgeskart

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier