Svadhylla - turtips i Velfjord, Nordland

Turtips Nordland

Svadhylla

Flere småtopper på rekke og rad

Svadhylla

Flere småtopper på rekke og rad

Svadhylla – Roparvikheia – Nonstuva og Halsfjellet

Av Børge Rugås

På kartet kalles denne åsryggen for Svadhylla – en liten fjellrygg mellom Akselberg og Hallaraune / Bordvik / Navan. Dette er en lett tur med gode utsiktspunkter. Usikker på om det går noe sti opp hit, og hvor den evt. måtte gå, så det er meget mulig at det finnes andre alternativer for veivalg.

Oppe på Svadhylla er det lett å forlenge turen. Her er det bare å fortsette bortover i ca. samme høyde til Roparvikheia, Nonstuva og Halsfjellet.

START: Ved Akselberg
HØYDE: 136 moh
LENGDE: ca. 3 km tur retur
TIDSBRUK: ca. 1 time i rolig tempo
På tur opp
Vinter
Sommer
Mistenkelig
Navan og Navavatnet
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Adkomst

Fra Hommelstø, følg FV76 mot Brønnøysund til Brønnøy Kalk. (ca. 3 km) fortsett et par hundre meter til langs hovedveien til en liten utkjørsel. Her går det en traktorvei som man kan følge et stykke og deretter gå opp på åsryggen. Men det er kanskje like greit å kjøre et lite stykke lengre og starte rundt svingen.

© Kartverket || Norgeskart

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier