Tilremshatten - Fjelltur i Brønnøy

Turtips Nordland

Tilremshatten

Merket sti og severdigheter i området.

Tilremshatten

Merket sti og severdigheter i området.

Nærmeste fjll til Brønnøysund

Av Børge Rugås

Tilremshatten er et av Fjelltrimfjellene og har merket sti og med gode utsiktspunkter. Spesielt mot Brønnøysund og Torghatten i sør, og vestover mot Vega. Her er det også mulig å få med seg noen severdigheter på turen. I kort avstand fra parkeringsplassen ligger festningsanlegget fra 2. verdenskrig. En annen severdighet på turen er grotta eller, mer nøyaktig hullet, (Torghattens ukjente tvilling) som ligger ca. midtveis.

Stien til toppen er det for det meste slak stigning med unntak av et par bratte småpartier og noe lett klyving. Stien kan også bli noe gjørmete i perioder.

START: Skarsåsen ved Brønnøysund
HØYDE: 315 moh
LENGDE: ca. 5 km tur retur
TIDSBRUK: ca. 2 timer i rolig tempo
Veien til Tilremshatten
Torghatten
Vega ute i havet
Tilbakeblikk
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Adkomst

Tilremshatten ligger rett ved Brønnøysund. Fra Hommelstø tar det ca. 30 minutter å kjøre til Skarsåsen. Ta av fra hovedveien her, (avkjørselen er skitet) og kjør et lite stykke på grusvei til infoskilt og parkeringsplass.

© Kartverket || Norgeskart

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier