Trælneshatten i Nordland

Turtips Nordland

Trælneshatten

Merket tursti til en av de beste utsiktstoppene i distriktet

Trælneshatten

Merket tursti til en av de beste utsiktstoppene i distriktet

Om turen

Av Børge Rugås

Trælneshatten er et av fjellene i Fjelltrimmen og har merket sti. Turen er jevnt bratt helt til toppen, og noe småklyving er også påkrevd. Betaling for strevet får man i form av meget god utsikt – hele turen! Allerede etter få minutters gange er det utsikt utover mot Berg og Sømna og videre mot Leka. Denne utsikten er med oss hele veien opp. Etter hvert stiger også Torghatten fram, Velfjordfjellene, Brønnøysund by, Vega, Lovund og de Syv søstre i det fjerne – en av de bedre utsiktstoppene i distriktet.

START: Trælnes
HØYDE: 567
LENGDE: ca. 4,5 km totalt
TIDSBRUK: ca. 2 timer
Utsikt allerede fra start
Veien videre
Torghatten
Tilbakeblikk mot Sømna
Fra toppen
Fra toppen
Fra toppen
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Adkomst

Fra Hommelstø er det rundt 4 mil til startsted på Trælnes. Kjør til Skillevik (ca. 2,3 mil). Ved Skillevik ta til venstre og fortsett knappe to mil mot Vennesund. Når du nærmer deg Berg se etter H. Sund Møbelfabrikk på venstre side. Fortsett ca. 0,8 km til Fjelltrimskiltet og Parkeringsplass.

© Kartverket || Norgeskart

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier