Kalender

Webkamera

Søk

Vassenget skogsti

Turtips Nordland

Vassenget til Høglia

Skogstur med fin skogsvei

Vassenget til Høglia

Skogstur med fin skogsvei

Skogstur

Av Børge Rugås

Dette er ikke turen for deg som vil ha den gode følelsen av å virkelig ha fått sett Velfjord, eller egentlig å ha fått sett noe som helst. Går du tidlig på våren før lauvet kommer, kan du i et heldig øyeblikk skimte litt av Langfjorden med «Velfjordfjellene» bak, ellers er det skogens ro som gjelder.

Og det er akkurat det du får her, en god trimtur i skoglandskap etter en veldig fin skogsvei som fører helt fram til «toppen». Her er det er en rasteplass med en benk og en postkasse med «hyttebok». Det er også mulig å gå videre fra rasteplassen og ned mot Skogkjekstjønna, men det har jeg ikke gjort enda, så det får evt. bli til senere. Hele turen er det et mykt, tørt og fint underlag som er snill med føtter og knær. Noe stigning er det opp hit men ikke bratt.

(Jeg har prøvd noen avstikkere for å sjekke om det finnes noen gode utsiktspunkter, men foreløpig har jeg bare gått meg på mer kvist.)

START: Vassenget / Bakken
HØYDE: ca. 150 moh
LENGDE: Ca. 2 km tur-retur fra Bakken
TIDSBRUK: 30-50 min totalt

Ta av grusveien når det bærer ned mot Langfjorden og følg skogsveien til toppen

Fin skogsti

Fin og tørr skogsti hele turen

Benk ved Høglia
Rasteplass med benk og turbok

Adkomst

Fra Hommelstø, FV76 i retning E6. Etter et par kilometer ta av til venstre og mot Nevernes (skiltet). Ta av til Vassenget overnatting og kjør grusveien opp til Bakken. Etter noen meter er det en tydelig skogsvei på høyre side av veien.

Del innlegg:

Graderinger

Turene er delt inn i tre graderinger der lista er lagt med tanke på de som ikke er spesielt godt trent, men som går noen turer av og til.

Graderingene er enkel, middels og krevende, basert på  vurdering av adkomst, høyde, lengde og terreng.  

Siste turinnlegg

Se også

Turtips på velfjord.no

velfjord.no er en plattform som alle kan bruke. Her kan du publisere og dele til på sosiale medier. Har du en turbeskrivelse du vil dele, ta kontakt.

Kategorier